Skip to main content

Herk-de-stad

Over

Herk-De-Stad

Apotheek Enckels Herk-de-stad

Herk-de-stad heeft een rijke geschiedenis die al vele jaren terug gaat. De eerste meldingen van Herk-de-stad gaan terug naar de Romeinse tijd, sporen duiden erop dat er toen een nederzetting lag die bekend was omwille van de handelsweg die gaat van brugge naar Keulen.

De eerste echte vermelding van Herk-de-stad vindt men terug in een pauselijk document gedateerd uit de 12de eeuw waar er sprake is van "Harke". De volgende vermelding is in 1338 waar koning Eduard II van Engeland er tot vicaris van het keizerrijk werd aangesteld. 

Als je in het centrum van Herk-de-stad wandelt voel je nog de achterblijfselen van een middeleeuwse samenleving. Een groot open marktplein, een sierlijke kerk in het midden en een ring rond Herk-de-stad waar in vroegere tijden de stadspoorten lagen naar de belangerijkste steden in de buurt.

Links zie je een oude foto van Apotheek Enckels in Herk-de-stad.

Herk-de-stad floreerde doorheen de rijke Belgische geschiedenis en in 1971 werd ook Donk bij Herk-de-stad gevoegd. In 1977 werden ook Schulen en Berbroek ( Die bij Schulen hoorde sinds 1971 ) bijgevoegd.

Herk-de-stad is een landelijke stad met een rijkdom aan agrarische gebieden. Het is een perfecte match voor mensen die een stadsgevoel met het landelijke aspect willen combineren om zo van het leven te kunnen genieten.

Bloesems Herk-de-stad

In de Lente kan je zalige fietstochten maken langs de vele velden met ontelbare rijen appelen,peren en andere fruitbomen. Met de bloesems in volle bloei en het zonnetje op de achtergrond staat jou een verrijking te wachten die je lang zal meedragen.

Ook in het stad zelf heeft Herk-de-stad vele troeven, brasserie de Volksmacht is daar eentje van. Al meer dan 35 staan wij ter beschikking van onze klanten in het hart van Herk-de-stad. Wil je genieten van een lekker hapje of drankje dan kan je steeds bij ons terecht voor een aangename ervaring.

Want genieten, dat is pas leven.