Skip to main content
Brasserie de volksmacht heeft een nieuwe website!

Onze website begon een beetje te verouderen en daarom hebben we besloten om een heel nieuwe website ter beschikking te stellen van onze klanten. Er zijn veel dingen toegevoegd en we proberen de nieuwe website iedere maand te updaten om zo alle nieuwtjes bekend te maken.

Paardenvlees vs rundvlees - Wat is het verschil?

In 2013 werd een grootschalige vleesfraude zaak bekend gemaakt in verschillende kranten. Er was in Parijs geknoeid met etiketten en papieren om zo meer dan 500 ton paardenvlees als duurder rundvlees te kunnen verkopen. Dit alles zonder het aan de consument te vertellen om meer winst te kunnen maken aangezien paardenvlees stukken goedkoper is dan zijn tegenhanger, rundvlees.

Maar wat is het verschil tussen de twee, als je het mogelijke ethische aspect niet in acht neemt? Wat is het verschil in voedingswaarden?
 

Lekkere gerechten met witte asperges

Om de lente in de bloemetjes te zetten zorgen wij bij Brasserie De Volksmacht ieder jaar voor lekkere gerechten met witte asperges.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat asperges één van de gezondste groenten zijn. Deze knapperige lange stengels zitten boordevol vitaminen en mineralen zoals A,C,E,K en B6 en ook folaat, ijzer, koper, calcium, proteïne en vezel. Deze samenstelling van voedingsstoffen maakt van de asperge de perfecte groente om van te smullen in de lente!